måndag 24 augusti 2015

-Vip-kväll för bloggare

Tjohej tjohopp!

Förra veckan var det VIP-kväll för bloggare vid Sunds trädgård i jakobstad. Ett riktigt intressant och trevligt event. Kul med lite happening emellanåt! Jag och Sandra håller båda två på med våra trädgårdar just nu, så det var ju perfekt att det var vid Sunds.

Kvällen började med välkomstdricka och lite tilltugg i form av choklad, kex, olika bär, ärter.... ja, en hel del att välja på och något för var och en. Bloggare efter bloggare droppade in vartefter, och till sist stod vi där nästan 30 stycken! Hade inte alls förväntat mig så många, men det var ju jätteroligt att intresse finns!Värdinna för kvällen var Kristine Vesterlund. Vi gick en "rundvandring" samtidigt som hon och hennes kollegor på Sunds trädgård berättade en hel massa om olika blommor och växter. Lärde mig enormt mycket på bara någon timme.

Jag öppnade även ögonen för växter jag varit skeptisk för... som t.ex. TATTADADAAAAA, prydnadskålen. Ja fy vad jag inte har tålt den. MEN nu funderar jag faktiskt på att skaffa några. Tog ingen bra bild på någon sån, eftersom mitt envisa huvud fortfarande intalade mig att "nej, nej, nej" i det skedet vi var där. "Prydnadskål" var något som bara fastnade och till sist fick jag lov att godkänna det faktum, att den växten inte är så dum ändå.

Lite mer bilder här emellan...


Jag gillar färg och tyckte att dessa svampar var värda att fotograferas.Efter rundvandringen fick vi fritt snurra runt i trädgården och butiken. Det var fullt med erbjudanden och vackra växter samt inredningsdetaljer överallt, så jag skulle ha kunnat köpa en massa. Dessutom hade vi Sandras paketbil så vi skulle ha kunnat handla hem hur mycket som helst! Haha.
Några grönväxter köpte jag som fick sina platser i vardagsrummet. Resten lämnar jag tills våren och trädgården.
Innan vi åkte hem fick vi ännu en "goodiebag" med bl.a. en lila alunrot, som fick sin plats i min blomrabatt ute bredvid terassen. Den ser riktigt bra ut.
Sista bilden kanske kräver förklaring. Jag gillar inte att ta bild av okända människor och sen publicera den på internet. Ville ändå ha någonslags foto av gemenskapen, så det fick bli en bild av gräs/bladväxt med bloggare i bakgrunden.

 En riktigt lyckad kväll, så tack Kristine Vesterlund med kollegor och Sunds trädgård för detta!


-Mimmi

2 kommentarer:

Drömgården sa...

Så roligt att du gillade eventet på Sunds! Det var roligt att få ha ett så stort och glatt gäng springandes med sina kameror! :) Välkommen åter!

Postar även länk till dig från mitt inlägg. :)
/Kitty

lillHill sa...

Ja, visst hadd vi kul! Å va bra bilder du har teji! He blir no ti ta pakettiauto ti Sunds igen ti våre, om itt he råk ske fyri he! ;)